Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения, впечатления, наблюдения за 147/156/GT относно обяви в сайтове.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• в третия семестър в Техническия мисля я има тая задача - да изчислиш при 10 000 км годишно , за колко време си на нулата с газова уредба на стойност ххх лева. Сега ме мързи да я търся, но явно имаш газ колонка у вас , за да си избил парите за 10 000 км , повече не ми се обяснява - има си литература за това как се смята рентабилността

нещо такова изглежда :

Годишни разходи за бензин: 1400 лв.
    Спестявате на година: 376лв (26% от разхода за бензин) след приспадане на всички разходи по АГУ, вкл. амортизация
    АГУ ще се изплати след около 31 месеца

Изчислено на база:
    Среден годишен пробег - 10 000 км
    Среден разход на бензин -7L/100км
    Цена на бензин - 2.00 лв
    Цена на газ - 1.00 лв
    Цена на АГУ - 1000 лв.
    Тип АГУ - Газов инжекцион
    Годишен технически преглед - 30 лв.
    Годишна амортизация на АГУ при 5г. живот - 150 лв. (макс. 75% от първоначалната стойност)
    Годишни разходи за поддръжка в т.ч. ускорена амортизация на ауспух и по-честа смяна на свещи и кабели - 50 лв.
    Увеличен разход на газ спрямо бензин - 10% при газов инжекцион, 20% при обикновена АГУ
    Корекция на разходите за газ поради почти неизбежното студено палене на бензин - 3%
    Късметлия си ти , че си я избил за 12 месеца, аз 31 месеца няма кола която да съм карал - макс една година и я сменям
    Last edited by ivo_63; d.m.y г., 08:57.
    Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
    Peugeout 2.2 HDI 133+++
    Alfa 159 +++ next

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
      Не е задължително. Познавам доста хора с възможности и за ново Ауди например, но "не искат да си държат парите на улицата".
      Де ги да правим сделката, че вече ми трябва нещо баничаресто/ванесто и просторно
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
        Пак фантасмагории. Много зависи къде се кара, каква е газовата и т.н. От както съм взел моята преди 10 месеца съм навъртял малко под 10.000км. Газовия инжекцион го сложих около 1000км след покупката - бюджетен, български за 700лв. Карам 60/40 градско/извънградско. По груби сметки не само съм го изплатил до сега, ами и съм икономисал някоя друга столевка. Така че тия генерализации си ги спести или поне бъди обективен.

Апсолютно подкпепям.Мисля,че повечето хора които слагат газ,е с цел да започне да се пести веднага от гориво от колкото да правят сметки да я избиват с времето.
        Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 22:15.
        SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

• Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщение
          нещо такова изглежда :
          Ето ти пък моята сметка:

Както виждаш амортизацията на ГИ съм я смятал на 100% за тези 10.000км. Съответно за следващите 10к резултатът ще е +700лв. Крайния резултат зависи от цените на горивата, средните съм ги определил ориентировъчно. Сам сметни колко пъти мога да си сменя свещите за толкова пари, и на колко време дават фира оригиналните

Ако нещо те съмнява ще ти пратя таблицата и експериментирай с каквито стойности искаш.

Comment

• Никога не съм разбирал , защо някой си купува кола 100 ++ или повече кс и си слага газ.Разбира се наскоро четох един пост , където пича обяснява , че през последните 10 години никога не е сменял ангренаж и масло - купувал кенеф за 1000 лева , продавал го след една година за 1000 лв и наново.Това е също вариант за икономии.Кой както му харесва.
            Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
            Peugeout 2.2 HDI 133+++
            Alfa 159 +++ next

Comment

• ГИ или АГУ се слагат преди да си сложил номерата. Сметките са после. Рано или късно съм му избил парите /в повечето случаи рано/ и сега Варна-София-Варна ми е 60 лв.
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

• Колеги едно приятелче е хвърлило око на тази алфичка ---> http://www.cars.bg/c1051702 някой от вас гледал ли я е ? Поне на снимките изглежда подобаващо според мен.. !
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. + remap + straight pipe ~ 150к.с.

Comment

• Ами колега, не регистрирана, необслужена, няма газово и е 1.6 това са и минусите +висичката цена предвид изброеното иначе хваща окото особенно салона и.
                  EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                  EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                  NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                    Ами колега, не регистрирана, необслужена, няма газово и е 1.6 това са и минусите +висичката цена предвид изброеното иначе хваща окото особенно салона и.
                    Ахам Добра е ! , но с тези големи гуми на този мотор малко ще и тежат иначе колата е доста запазена и по интериор и екстериор
                    Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                    Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

• здравейте колеги някой ходил ли е да гледа тази Кола http://www.cars.bg/c1020601 и впечатления ако може от автомобила че май е единствения спорт вагон 175 коня на тия пари ....Или някой ако има в предвид нещо свястно 2.4 jtd 175 коня да предлага ! днеска изтървах една в германия така че крайното решение от Бг ... колкото и рисковано да е
                      Last edited by alfa1452.0; d.m.y г., 22:45.

Comment

• Първоначално публикувано от alfa1452.0 Покажи съобщение
                        здравейте колеги някой ходил ли е да гледа тази Кола http://www.cars.bg/c1020601 и впечатления ако може от автомобила че май е единствения спорт вагон 175 коня на тия пари ....Или някой ако има в предвид нещо свястно 2.4 jtd 175 коня да предлага ! днеска изтървах една в германия така че крайното решение от Бг ... колкото и рисковано да е
                        Сигурен ли си, че ти се дават около 3 бона за съединител, маховик и счупена опелска скоростна кутия

---------- Post added at 10:49 ---------- Previous post was at 10:42 ----------

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                        Сигурен ли си, че ти се дават около 3 бона за съединител, маховик и счупена опелска скоростна кутия
                        п.п. Първите 2 били сменени, ма човека се е отчаял и я продава... 2,4/175 в 156 е голямо дърво, не ти трябва такова приключение...
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• нз имах такава карал съм я винаги както тряя мъжко каране 136 коня беше чипосана и имам с нея за 13 мес 120 хил км карал съм я винаги на обороти масло не буташе смених едно окачване съединител и имам добри впечатления за тежкия мотор и съм решил пак да се качвам на такава но не ми се сменя маховик и съединител ...обслужването майната му нали масла ремъци 100 % дори и да ми кажат че са сменени ....и тия шест степенните кутии на 175 коня чупят ли се ?? или просто тая и е натрушена кутията ... знам 136 коня болеста е тампони на мотора умарят се бързо другото дебитомер и т.н. е консуматив така или иначе ... маховика на колко Км долу горе заминава ??? 150-200 хил ? ако е оригиналният на колата ...

Comment

• Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение

---------- Post added at 10:49 ---------- Previous post was at 10:42 ----------

п.п. Първите 2 били сменени, ма човека се е отчаял и я продава... 2,4/175 в 156 е голямо дърво, не ти трябва такова приключение...

Какво приключение е ? да Колата е супер за каране не е като другите дизели има ряз и без чип дори и то осезаем Спокойно си подържаш 200-210 на магистралата Кеф ти на душата , ако е хубав екземпляра само в такива приключения може да се вкара
                            Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                            Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

• Първоначално публикувано от alfa1452.0 Покажи съобщение
                              здравейте колеги някой ходил ли е да гледа тази Кола http://www.cars.bg/c1020601 и впечатления ако може от автомобила че май е единствения спорт вагон 175 коня на тия пари ....Или някой ако има в предвид нещо свястно 2.4 jtd 175 коня да предлага ! днеска изтървах една в германия така че крайното решение от Бг ... колкото и рисковано да е

Задната броня е хваната с нитове.Явно се случвало нещо и са счупени чоповете.Лично аз го намирам много за грозно подоно захващане на задната броня.
                              SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

• Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщение
                                Задната броня е хваната с нитове.Явно се случвало нещо и са счупени чоповете.Лично аз го намирам много за грозно подоно захващане на задната броня.
                                Колега ,къде ги видя тез нитове?Гледам гледам и не виждам.
                                Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X